MENU
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De vergadercentra van Groen Centraal bezitten het Green Key milieukenmerk en werken op hun eigen manier aan een beter milieu en aan maatschappelijk verantwoord ondernemen in de algemene zin van het woord. Alle 9 vergadercentra hebben echter één ding gemeen: zij dragen het milieu en hun omgeving een warm hart toe.

Energiezuinig en waterbesparend

De meeste van onze vergadercentra maken gebruik van groene stroom en besparen energie door o.a. LED- en andere energiezuinige verlichting. Daarnaast zijn er waterbesparende maatregelen ingevoerd, zoals gefilterd regenwater voor toiletspoeling.

Duurzame inkoop

De bij Groen Centraal aangesloten locaties bieden biologische producten en werken met maatschappelijk verantwoorde producten zoals milieuvriendelijk papier. Een aantal vergadercentra gaat nog verder door ook duurzame producten te gebruiken bij verbouwingen of inrichting. Door al deze maatregelen zijn alle vergadercentra in het bezit van het Green Key milieukenmerk.

Goede doelen

Bij de Groen Centraal vergadercentra bent u er ook zeker van dat een deel van de opbrengst van uw bijeenkomst naar een goed doel gaat. De locaties ondersteunen meerdere goede doelen, maar ook verenigingen en stichtingen in de eigen omgeving.

Over het keurmerk Green Key

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, MVO, zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Ieder op zijn eigen manier

De Groen Centraal vergadercentra zijn uniek en vullen het MVO-beleid op eigen wijze in. Wilt u meer weten over het specifieke beleid van één van de vergadercentra, neemt u dan gerust een kijkje op de site van het desbetreffende vergadercentrum en vraag meer informatie op.